Zoete courgettetaart!

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zoete courgettetaart

Heh? Huh? Zoete courgettetaart? Jaa, je leest het goed! Ik had het wel eens voorbij zien komen op internet, maar er verder geen aandacht meer aan geschonken. Het is wel al die tijd in mijn achterhoofd blijven hangen, tot vorige week!

Ik zag mooie courgettes liggen op de markt, en ik dacht: die ga ik eens lekker in een taart verwerken! Hoe en wat, ik had geen idee. Eenmaal thuis eerst maar eens op zoek naar worteltjestaart recepten. Beetje kijken hoe daar de verhoudingen liggen tussen eieren, meel & olie/boter. Hebben jullie de recepten van worteltaart of de worteltaart deluxe 2.0 al eens gezien op Green Gypsy?

Toen ik daar een beetje een beeld van had gekregen, heb ik een ingrediëntenlijst samengesteld met natuurlijk courgette er in! Ik vond het wel spannend, maar het resultaat mag er zeker zijn!! Ik ben stiekem best een beetje trots op mezelf. En voor de foodies: hij is niet compleet suikervrij, want er zit een klein beetje honing in, maar geraffineerde suikers kom je zeker niet tegen! It’s all natural! Happy world & me!

Wat gaat er in de courgettetaart?

Voor de taart zelf:

1 courgette
4 eieren
1 banaan
200 gram speltmeel
200 ml zonnebloemolie
1 teelepel Pumpkin Spice van Green Gypsy
2 theelepel wijnsteenbakpoeder
4 etlepel honing
handje rozijnen & walnoten
mespuntje zout
eventueel noten voor versiering

Voor de topping gebruik je:

1 pakje monchou
kokosroom (165 ml)
2 eetlepel kokosrasp
1 eetlepel honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven). Prak de banaan met een vork en rasp de courgette grof. Zet aan de kant. In een mengkom mix je de eieren. In 3 à 4 delen doe je het speltmeel, de Pumpkin Spice en wijnsteenbakpoeder er bij. Hierna kan de banaan door het beslag gemengd worden samen met de honing.

Leg de mixer aan de kant en pak een spatel. Schenk nu langzaam, in een paar delen, de zonnebloemolie door het mengsel. Blijf rustig roeren en pas als de olie goed is opgenomen schenk je er nog wat bij. Ga door tot de olie op is. Schep nu de walnoten en de rozijnen door het beslag en voeg als laatste de courgette toe. Schep nog een paar keer door.

Vet een taartvorm (+/- 24 cm) in met wat zonnebloemolie of (room)boter. Schenk het beslag er in en bak de taart 50 minuten op 175 graden.

Als de taart in de oven staat kun je de topping gaan maken. Snijd de monchou in kleine stukjes en doe in een kom. Maak er met een lepel een glad mengsel van. Doe nu de kokosroom erbij en klop met een garde wederom totdat je een glad mengsel hebt. Schep de kokosrasp en de honing er door en zet het mengsel in de koelkast.

Als de courgettetaart klaar is laat je hem afkoelen (ongeveer 2 uur). Verdeel de topping gelijkmatig met de bolle kant van een lepel over de taart. Versier hem (eventueel) met noten en geniet!!

Tip
: bewaar de taart (afgedekt) in de koelkast, dan blijft hij lekker smeuïg.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu