Zelf spinazie hummus maken met Rode Curry smaak

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zelf spinazie hummus maken

Zelf spinazie hummus maken

Hummus is hip en gezond, dus we doen lekker mee! Zelf spinazie hummus maken is super makkelijk: het is binnen 5 minuten gedaan! Extra bijzonder: met een smaak van rode curry waan jij je in no-time met je bum op een eiland met lekker weer, palmbomen en een stel knappe mensen die je insmeren.


Bereiding: 5 minuten
Oventijd: beter niet
Benodigdheden: blender/badass keukenmachine
Portie: genoeg voor een hoop blije mensen

Ingrediënten:

  • een groot blik kikkererwten (400 gr)
  • een grote hand verse spinazie
  • 1 kleine el Rode Curry kruiden
  • ½ hand pijnboompitten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • olijfolie totdat je vindt dat het de juiste dikte heeft.
  • eventueel 1 tl miso als de smaak nog niet goed is.

Zelf spinazie hummus maken

Bereiding:

  • Giet je kikkererwten af.
  • Gooi alle ingrediënten in je blender/keukenmachine en maal het fijn. Begin met een flinke scheut olijfolie, maar grote kans dat je er nog iets meer bij gaat gooien. Je kunt ook een scheutje water toevoegen naast de olie.
  • Heeft je spinazie hummus nog niet genoeg smaak? Doe er wat extra Rode Curry of een theelepel miso bij. Miso is super goed voor je én geeft net dat beetje extra smaak.

Rode curry zonder de e-stoffen

Rode Curry is onze nieuwe topper. Curry’s zijn amazing en maken de wereld een heel stuk mooier, ook al ben je net op een stukje Lego gaan staan. Vooral in Thailand doen ze dingen waar onze magnetron curry’s nog een puntje aan kunnen zuigen. Enige jammere: ze gooien er een berg suiker en e-stoffen in, waaronder voornamelijk MSG, ook wel ve-tsin of E621 genoemd. Dit is niet heel best voor je: hoewel deze smaakversterker goed is onderzocht, waarschuwen wetenschappers er toch voor. Ve-tsin is in verband gebracht met astma, hoofdpijn en hersenbeschadiging. Bovendien is Ve-tsin eetlust opwekkend. wat dus niet heel relaxed is als je net van plan was op dus met die bum van je op een eiland neer te knallen.

Vaak zie je op verpakkingen ‘zonder toegevoegde smaakversterkers’, maar zie je op de achterkant van de verpakking toch E621 onder deze, of onder een andere naam staan. Dat mag namelijk gewoon.

Natuurlijk zijn wij een stelletje heiligen. Wij hebben er alleen paprika, gember, knoflook, ui, zout, citroengras, komijn en koriander in gestopt, omdat zo’n smaakversterker helemaal niet nodig is als je de juiste ingrediënten gebruikt. Wist je dat bijvoorbeeld gember goed is voor je maag en je spijsvertering? En knoflook bijvoorbeeld goed is tegen verkoudheid en bij een hoge bloeddruk?

Wat is Miso?

Miso is een gefermenteerde sojapasta uit Japan. Lang voordat jouw smartphone bestond deden ze al aan fermenteren. Bij fermenteren worden bacteriën, schimmels en gisten gebruikt om een product langer houdbaar te maken, waarbij het voedsel soms beter verteerbaar wordt of bepaalde stoffen worden omgezet.

Hoewel dit je misschien niet hetzelfde in de oren klinkt als ‘patat tegen rimpels’ of ‘pizza waarvan je juist afvalt in plaats van aankomt terwijl je eet’, is het zeker wel gezond. Beloofd.

Miso kun je eten in plaats van zout en verlaagd je bloeddruk, waardoor het dus een heel goed alternatief is voor zout. Miso bevat veel antioxidanten, proteïnen, vitaminen en mineralen. Ook pakt miso vrije radicalen aan, waardoor je natuurlijk met een perzik huidje makkelijk 120 jaar oud wordt.

Ben je lekker in je gezonde fase? Probeer dan deze rode bieten salade met bulgur, ga je vast en zeker ook goed op.

Bronnen:
www.mens-en-gezondheid.infonu.nl
www.voedingscentrum.nl

Zelf spinazie hummus maken

Zelf spinazie hummus maken

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu