Wortelcake zonder suiker // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Wortelcake zonder suiker

Move over havermouttrutjes, deze wortelcake staat veel cooler als je ‘s ochtends als een ziel je ontbijtje opeet achter je computertje. Terwijl je natuurlijk gewoon datzelfde havermouttrutje blijft.

Wat heb je nodig voor 1 wortelcake zonder suiker?

80 gram havermout
50 gram amandelmeel
50 gram cranberry’s
100 gram wortels
50 gram dadels
25 gram kokosbloesemsuiker
1 eetlepel kokosolie
1 banaan
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy
3 eieren
2 theelepels bakpoeder

cakeblik

Wortelcake zonder suiker

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Hoe maakt je het recept?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de wortel heel klein of doe de wortel in een hakmachine. Dit hoeft echt niet zo’n dure hakmachine à la een paar honderd euro te zijn, die van mij was € 10 bij De Blokker, weet je alles.

Doe de wortelstukjes nu in een kom samen met de cranberry’s, het havermout, de amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, de Pumpkin Spice Mix en het bakpoeder en meng het even.

Ontpit de dadels en snijd ze klein. Doe ze in een blender samen met de kokosolie, de banaan en de eieren en pureer totdat het een gladde mix is.

Voeg nu dit mengsel door de kom heen en meng het met een mixer, of met je handen als je meer geduld hebt dan dat ik heb.

Doe de wortelcake 30 minuten in de oven.

Wil je weten of de wortelcake zonder suiker echt al klaar is? Prik er met een sateéprikker in. Als deze er droog uitkomt ben je klaar.

Je kunt de wortelcake in de vriezer bewaren en de avond ervoor eruit halen wat je nodig hebt.

Soiezo een goed idee om niet aan de brave boterhammetjes in de ochtend te zitten, net als je buurman. Heb je mijn gepofte quinoa al een keer gezien? Of die andere wortelcake waar wél een filmpje bij zit, omdat ik toen nog wel lekker bruin was? Of de 4 gezonde recepten voor bananenbrood? Moet je doen, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.

Wortelcake zonder suiker

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu