Vis uit de oven met tomaat en verse kruiden

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Vis uit de oven

Vis uit de oven met tomaat

Deze vis uit de oven met tomaat is natuurlijk een all time klassieker, maar daar is ie niet minder lekker én minder makkelijk door. Door de garnalen heb je af en toe een lekkere bite, door de Spice it Up! krijgt ie een pitje en dat maakt ‘m interessanter, de verse kruiden zorgen voor ultieme frisheid.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: een ovenschaal, een oven, een blender of keukenmachine
Portie: vis uit de oven met tomaat voor 2 personen

Ingrediënten vis uit de oven met tomaat

  • 3 tomaten (als je lui bent kun je ook tomaten uit blik halen, maar hé; release je inner fitgirl en ga voor vers!)
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 of 2 theelepels Spice it Up! kruiden van Green Gypsy (afhankelijk van je dare devil level)
  • verse basilicum, peterselie en optioneel koriander (2 handen bij elkaar), fijn gesneden
  • 2 stukjes kabeljauw of andere witvis.
  • een kleine hand rauwe garnalen (kan ook uit de diepvries)
  • eventueel een scheut cognac of witte wijn (weer afhankelijk van je dare devil level)

Vis uit de oven

Bereiding vis uit de oven met tomaat

Begin met de tomatensaus:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Je kunt hier tomaten uit blik voor gebruiken, maar je bent er natuurlijk allang achter dat ingeblikt voer zó 2017 is. Dus raap al je coollness bij elkaar en ga voor vers.

Doe de tomaten, de Spice it Up! en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal het fijn. Maak je geen zorgen over de velletjes, want die worden fijngemalen dus daar merk je straks niks meer van. Zonde om ze te verwijderen: de velletjes zitten namelijk boordevol vitaminen en lycopeen; dit is een antioxidant en dus supergezond.

Je kunt de velletjes er ook afhalen door de tomaten in gekookt water te dompelen. Ook kun je de pitjes er makkelijk uitwippen als je daar niet zo van bent, maar neem dan wel 4 tomaten in plaats van 3.

Bak de ui in een scheutje olie. Als de ui glazig wordt gooi je de tomatenprut erbij en laat het even (10 minuten) inkoken. Optioneel kun je er een scheut witte wijn of cognac bij doen. Als je vindt dat de saus de juiste dikte heeft zet je het vuur af en doe je er 2 handen van de fijngesneden verse kruiden bij.

Doe dan de vis en de garnalen in een ovenschaal. Als je diepvries garnalen gebruikt spoel je die eerst even af onder de koude kraan, zodat het bevroren laagje ijs eraf gaat.

Drapeer dit tomatenmengsel over de vis en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. De tijd kan variëren door de grootte van de vis, dus check ‘m af en toe.

Deze vis uit de oven met tomaat is lekker met rijst of gevulde pasta (bijvoorbeeld met spinazie en ricotta) en broccoli.

Spice it Up!

Spice it Up! is een pittige kruidenmix voor iedereen die toe is aan meer pit in zijn/haar leven; met een schepje Spice it Up! is dat zo geregeld. Je gooit wat over je eitje, je brengt je pasta van courgette met mango en avocado ermee op smaak, of je gaat voor een chicken curry met sugar snaps. Vanaf nu kun jij de verse pepers links laten liggen!

Ook Spice it Up! is, net als al z’n broertjes en zusjes, 100% puur, dus zonder e-stoffen en zonder teveel zout.

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

Vis uit de oven

Vis uit de oven

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu