Verse korianderpesto // klaar binnen 5 minuten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Verse korianderpesto

Verse korianderpesto

Ja ja, ik snap je; het is intens makkelijk om kant-en-klare smeersels en dipsauzen te scoren in de supermarkt. En hé, daar is ook helemaal niks mis mee. Het is alleen tof als je ook daadwerkelijk een keer trots bent op dat wat je eet, dus probeer deze verse korianderpesto een keer door je pasta, bij je geroosterde groenten of gewoon op je broodje met kaas of een eitje. Je maakt je verse korianderpesto écht lekker met onze heerlijke Garlic Heaven.

Verse korianderpesto is extreem lekker bij gebakken aubergine. Gooi wat van je verse korianderpesto op een stokbroodje, wat aubergine erbij en eten maar.

Of gebruik de verse korianderpesto als dipsausje bij rauwe groenten, zoals komkommer, bleekselderij of peentjes.

Wil je een pasta met garnalen en korianderpesto maken?

Bak de groenten op zoals je gewend bent als ruige keukenprins- of prinses. Gooi de verse (of diepvries) garnalen erbij en bak ze mee met de groenten totdat ze gaar zijn. Gooi op het laatste moment de verse korianderpesto er doorheen, samen met wat zongedroogde tomaten en wat chilivlokken als je leven wel wat meer pit kan gebruiken.

Wat geraspte parmezaanse kaas en rucola erover en klaar. Heb jij gewoon binnen een half uurtje een lekkere maaltijd.

 

Recept voor verse korianderpesto

Verse korianderpesto

Verse korianderpesto

Laat je verleiden door onze verse korianderpesto: een smaakexplosie met verse koriander, onze overheerlijke Garlic Heaven die je mond zal doen wateren, cashewnoten en romige Parmezaanse kaas. Perfect voor pasta, geroosterde groenten of je favoriete broodje. Ontdek de pure smaakmagie vandaag nog!
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang korianderpesto
Porties 2 personen

Equipment

  • blender, keukenmachine of mixer

Ingrediënten
  

  • 15 gr verse koriander
  • 10 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr cashewnoten
  • 1 tl Garlic Heaven Green Gypsy
  • Scheutje olijf olie
  • Paar druppels citroensap

Instructies
 

  • Het kan niet moeilijk zijn: gooi de ingrediënten bij elkaar in de mixer of wat je dan ook van plan was te gebruiken om van deze ingrediënten een drapje te maken en mix het totdat het ook echt smeerbaar is. De Garlic Heaven kruidenmix zorgt in dit recept voor alle smaak: daar hoef jij geen moeite voor te doen. Deze kruidenmix heeft een heerlijke knoflook achtige smaak, met een vleugje tijm en oregano. Het is echt heaven in een potje!
  • Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Voor wat extra spice kun je ook nog chili vlokken naar smaak toevoegen.
Trefwoord korianderpesto, Pesto, Verse korianderpesto

 

Garlic Heaven

Ook fan van knoflook in je gerecht, maar zo’n hekel aan de knoflookvingers? Team Garlic Heaven regelt het voor je: voortaan gooi jij een snufje van deze blend door je gerecht en heb je in no time die gewilde smaak + een heleboel extra door de tijm en de oregano, zonder de moeite van knoflook snijden. Bovendien is het heel makkelijk doseren; ietsje meer smaak? Gooi je gewoon nog een klein snufje extra erbij.

Dit kruidenmengsel is één van onze meest veelzijdige kruidenmengsels, dus grote kans dat jij ook fan gaat zijn! Probeer bijvoorbeeld deze gezonde ‘wrap’ met kip en Garlic Heaven, of bijvoorbeeld deze super simpele bladerdeeg pizza’s met pesto en knoflook.

Wil je deze korianderpesto vegan maken?

Wil je deze verse korianderpesto vegan maken? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt gewoon het normale recept hierboven volgen (laat natuurlijk dan wel de Parmezaanse kaas weg).

Je hoeft niet per se een vervangend ingrediënt te gebruiken als je de Parmezaanse kaas weglaat, maar je kunt om de pesto wat compacter en romiger te maken bijvoorbeeld haver fraîche gebruiken. Ook zou je 2 el edelgist kunnen toevoegen.

Wat kun je eten van koriander?

Wat kun je eten van koriander? Eigenlijk is de hele korianderplant eetbaar. Als je dus verse koriander in de supermarkt koopt kun je ook de steeltjes opeten. Maar de blaadjes en zaadjes worden voornamelijk gebruikt in de keuken.

Koriander komt uit de schermbloemenfamilie. Deze familie is erg belangrijk in de keuken en bevat leden zoals anijs, karwij, venkel, peterselie, pastinaak, wortel, en natuurlijk koriander.

Botanisch gesproken is korianderzaad eigenlijk geen zaad, maar een vrucht (ook wel bekend als ketoembar of wantenkruid).

Verse korianderpesto

Waar kan ik mijn verse korianderpesto voor gebruiken?

Natuurlijk zijn er super veel dingen waarvoor je je verse korianderpesto kunt gebruiken, en natuurlijk zit jij zelf al boordevol ideeën! Maar we hebben hier toch 4 ideetjes waarvoor je je verse korianderpesto kunt gebruiken.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu