Stoofpeertjes met Licor 43 en diksap

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Stoofpeertjes met Licor 43 en diksap

Stoofpeertjes met Licor 43

Als er iets granny-style is, zijn het wel stoofpeertjes met kerst. Okay, op wild met cranberrysaus na. Vind jij deze traditie wel wat, maar wil je er wel je eigen eigenwijze twist aan geven? Probeer dan deze stoofpeertjes met Licor 43. Een ode aan oma, maar dan net even een tikkie anders!

Stoofpeertjes alleen voor de kerst? Nee hoor, maak ze begin van de week klaar en gooi ze de hele week door je yoghurt. Lekker bij je banaantje en weer eens wat anders. Zeker in combinatie met de Licor 43 is het een prima begin van je dag.

Kerst

Geen idee wat je tijdens kerst moet koken dit jaar? No worries: wij hebben 15 simpele kerstgerechten voor je op een rijtje gezet, waar jij zeker mee kunt aankomen! Neem ook zéker een kijkje naar het recept voor deze kruidige kerstkoekjes, want eerlijk is eerlijk: koekjes bakken is super leuk, makkelijk en lekker en it’s beginning to look a lot like christmas!

Stoofpeertjes met Licor 43

Stoofpeertjes met Licor 43 en diksap

Stoofpeertjes met Licor 43

Houd jij van stoofpeertjes? Probeer dan dit recept die een granny style heeft met een hippe twist: stoofpeertjes met Licor 43. Hij is heerlijk om met vanille-ijs als dessert te serveren!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Dessert

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg stoofpeertjes (gebruik Gieser Wildeman)
  • flinke scheut Licor 43
  • 1 el citroensap
  • 2 el Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy
  • klein scheutje diksap van framboos of rode bessen (kan ook limonadesiroop zijn, maar diksap is lekkerder)

Instructies
 

  • Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en snijd het klokhuis eruit. Zet de peertjes onder water, zodat je ze net kunt onderdompelen.
  • Gooi alle ingrediënten erbij en roer het even.
  • Zet de pan op heel laag vuur en doe de deksel op de pan. Controleer af en toe of de peertjes niet aanbranden doordat er teveel water is verdampt en laat het zooitje zo'n 1,5 tot 2 uur rustig opstaan.
Trefwoord Licor 43, Stoofpeertjes, Stoofpeertjes met Licor 43, Stoofpeertjes Mix

Stoofpeertjes Mix

Naast de lekkerste stoofpeertjes gooi jij dit zoete mengsel ook in al je koekjes, bananenbrood, cakes en taarten. Probeer deze havermout wafels met ricotta en banaan: dit is écht alles wat je nodig hebt in de ochtend! En wat dacht je van deze peren in bladerdeeg met rozijnen en pecannoten waarvoor je maar 5 tot 10 minuten in de keuken voor hoeft te staan?

Winning team:

Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker en kruidnagel.

Stoofpeertjes met Licor 43 en diksap

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu