Spicy Thai noodles met garnalen en courgettini

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Spicy Thai noodles

Spicy Thai noodles

Noodles studenten voer? Niet per sé. Ja, als we het hebben over zo’n plastic bakje waar je alleen water aan toe hoeft te voegen en de enige handeling die vereist is het roeren betreft, ok. Maar deze Spicy Thai noodles zijn dat verre van. Het bestaat zelfs niet voor 100% uit noodles, maar voor de helft uit courgette in plaats van koolhydraten plus natuurlijk alle veggies eromheen. Als daar je hipster hart niet sneller van gaat kloppen, weet ik het ook niet meer.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 10 minuten
Benodigdheden: een ovenschaal en een diepe pan
Portie: Spicy Thai noodles voor 2 personen

Ingrediënten Spicy Thai noodles

  • noodles voor 1 persoon (wij hadden udon noodles)
  • 1 courgette, heel fijn gesneden of door een spiraalsnijder gehaald zodat je courgettini krijgt
  • 100 gr garnalen
  • 1 el Spice it Up!
  • 1 el sojasaus
  • een handje geroosterde pinda’s als garnering
  • koriander als garnering
  • sesamzaad als garnering (shit, wat veel garnering)
  • 150 gr cherrytomaten
  • scheutje limoensap
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 bosui, in ringen gesneden

Spicy Thai noodles

Bereiding Spicy Thai noodles

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven. Ondertussen ben jij natuurlijk efficiënt: kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze af met koud water. Marineer ondertussen ook de garnalen in de Spice it Up! met wat olie, de sojasaus en een scheutje limoensap.

Bak de paprika zo’n 2 minuutjes op in een wokpan. Gooi dan de sojasaus en de garnalen erbij en bak totdat de garnalen bijna gaar zijn. Voeg dan de noodles toe die je net gekookt hebt, de courgettini en de bosui; dit bak je zo’n 1 minuut mee.

Leg de ‘pasta’ op het bord, leg de cherrytomaten erop en garneer met de pinda’s, het sesamzaad en de verse koriander.

Spice it Up!

Spice it Up! is voor iedereen die wel wat pit in zijn/haar leven kan gebruiken. Gebruik deze kruidenmix voor werkelijk álles wat iets pittiger mag zijn: van je eitje tot aan een wokgerecht en van garnalen gemarineerd in Spice it Up! uit de oven tot aan een curry. Werkelijk alles krijgt iets meer body met een simpele snuf Spice it Up!.

Winning team:

Paprika, chili, zeezout, peper, mosterd, ui en knoflook.

Zoals al onze producten is ook Spice it Up! een puur product, zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen en met heel weinig tot geen zout, omdat wij dat helemaal niet nodig vinden. Onze specerijen hebben helemaal geen poespas of MSG nodig, die zijn al lekker van zichzelf!

Heb je Spice it Up! gekocht en ga je daar helemaal van uit je naadje? Probeer dan ook eens deze Libanese salade met peterselie en munt, of deze pindasaus, onder hem mom dat homemade altijd het beste is (of die van de toko!).

Spicy Thai noodles

Spicy Thai noodles

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu