Rode curry pasta maken (intens makkelijk)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Rode curry pasta maken

Rode curry pasta maken

Wist je dat veel van de rode curry pasta’s die je in de supermarkt koopt vol zitten met zout, suiker en e-stoffen? Zonde, want een rode curry pasta maken is echt intens makkelijk: doe een uitje, een teentje knoflook en Rode Curry kruiden in een blender en jij hebt je eigen kruidenpasta!

Ben jij dol op curry’s en wil jij het liefst je eigen boemboe maken, maar weet je niet hoe? Check dan deze blogpost waarin we je alles vertellen wat je moet wete als je zelf je eigen boemboe gaat maken!

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een blender
Portie: voor 2 personen

Ingrediënten rode curry pasta

1 uitje
2 teentjes knoflook
2 grote tl Rode Curry kruiden van Green Gypsy
2 chili pepers (als je niet van pittig houdt, verwijder je de zaadjes of laat je ze helemaal weg)
2 tomaten, grof gesneden
een flinke scheut (olijf)olie

rode curry pasta maken

Bereiding rode curry pasta

We hebben een makkelijk basisrecept voor een curry voor je. Heb je je curry liever zonder rijst en alleen met groenten? Probeer dan eens deze groentepasta met een gele curry saus (die jij dus verandert in z’n rode broertje), of een curry met weinig ingrediënten.

Wil je de rode curry pasta maken? Gooi alle ingrediënten in een blender en blend totdat het één fijn geheel is.

Gelijk gebruiken? Verwarm de currypasta 3 minuten in een wokpan op middelhoog vuur om de kruiden mooi vrij te laten komen. Voeg hierna je groenten en/of vlees toe, precies zoals jij het in gedachten had, bak het even op en gooi er op het einde kokosmelk bij. Ga bijvoorbeeld voor de rode curry met garnalen zoals hieronder.

Is efficiency helemaal jouw ding? Maak dan dit recept bijvoorbeeld x 4 en verdeel de curry pasta over een siliconen ijsblokjes ding en vries de curry pasta in. Hoef je volgende keer niet helemaal zelf curry pasta te maken, maar gooi je het zo vanaf de vriezer in de pan.

Rode Curry kruiden

Rode Curry kruiden zijn voor een curry met een ruggengraat. Begrijp ons niet verkeerd: de kruiden zijn niet pittig, maar kruidig. Als je de toko pittig wilt hebben moet je er nog een rode chilipeper aan toevoegen. Voel  je ook niet verplicht om hier alleen maar curry’s mee te bouwen: strooi wat over je eitje, strooi wat over pompoenblokjes voordat ze de oven in gaan, of ga voor een lekkere spinazie hummus.

Zoals al onze producten bestaat ook Rode Curry uit 100% pure kruiden, zonder moeilijke e-nummers of een vulmiddel waarvan je niet eens weet wat het is.

rode curry pasta maken

Benieuwd wat je nu verder kunt doen met die rode curry pasta die je zojuist hebt gemaakt? Ga voor bijvoorbeeld voor deze rode curry met garnalen:

rode curry pasta maken

Ingrediënten rode curry met garnalen

rode curry pasta, zoals hierboven
een grote hand garnalen (bevroren of vers)
2 paprika’s, fijn gesneden
2 grote handen sperziebonen, gedopt
200 ml kokosmelk
verse koriander om mee te garneren

Bereiding rode curry

Als je bevroren garnalen gebruikt, spoel je ze af onder de koude kraan totdat ze zo goed als ontdooit zijn. No worries: dit gebeurt sneller dan je denkt.

Verwarm de curry pasta die je hierboven hebt gemaakt zo’n 3 minuten op halfhoog vuur. Schep dan de sperziebonen erdoorheen en bak ze 4 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat alles zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat je met een vork in de boontjes prikt en voelt dat ze bijna gaar zijn. Voeg dan de paprika en de garnalen toe en laat de garnalen in 3 minuten gaar en roze worden op zacht vuur. Als je je curry te droog vindt worden voeg je wat extra water of kokosmelk toe.

Garneer de hele toko met verse koriander als een echte baas.

rode curry pasta maken

rode curry pasta maken

rode curry pasta maken

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu