Pompoenpannenkoek met chocolade en banaan

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pompoenpannenkoek

Pompoenpannenkoek

Is er iets wat meer een weekendgevoel geeft dan pannenkoeken? Ok, wijn, uit eten, Telekids (bestaat dat nog?) en wandelen op het strand na dan. Deze zoete pompoenpannenkoek met havermout, ei, banaan en, ik hoop dat je het al geraden had, pompoen, is nog eens vet gezond ook, dus gooi er vooral wat chocolade bij om er geen strafkamp van te maken.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten
Benodigdheden: koekenpan, blender of keukenmachine
Portie: 6 pompoenpannenkoeken

Ingrediënten 6 pompoenpannenkoeken:

  • 100 gr havermout
  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 150 gr pompoenstukjes
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 el Speculaaskruiden
  • een handje chocolade druppels (puur) of een stuk chocolade kapot gemaakt
  • 1 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • olie of iets om in te bakken

Pompoenpannenkoek

Bereiding pompoenpannenkoeken:

Gooi alle ingrediënten, behalve de chocolade, in de keukenmachine of je blender en laat het goed draaien totdat het een gladde massa is.

Als je geen kleine stukjes chocolade hebt, kun je een reep dunne chocolade gebruiken die je kapot maakt. Dit kun je in een blender doen door het heel kort de draaien, of je wikkelt je chocolade in een schone theedoek en slaat erop met een hamer of iets anders waarmee je het gevoel hebt dat je iets kapot kunt maken.

Verwarm een koekenpan op het vuur zonder er olie bij te doen. Doe dit een minuut totdat de pan echt gloeiend heet is. De reden dat je eerste pannenkoek altijd mislukt, is dat je pan niet warm genoeg is en dus je beslag niet mooi snel stolt. Je kersverse pannenkoek blijft aan de pan plakken en je bent gezegend met een eerste mislukkeling.

Laat olie, of wat je dan ook van plan was te gebruiken, heet worden in de pan en gooi wat van je beslag in de pan. Gooi er niet teveel beslag in, want als je ze klein maakt, krijg je American pancakes en dat is wel zo gezellig als je van plan was er chocolade bij te gooien.

Strooi hier wat chocolade overheen en bak de pannenkoeken aan beide kanten zoals je gewend bent.

Lekker met wat ahornsiroop of gewoon zo los.

Ga je lekker op pancakes in het weekend? Probeer dan ook eens deze boekweitpannenkoeken of deze blueberry American pancakes met healthy cheesecake saus. 

Speculaaskruiden

Speculaaskruiden is dé opfluffer voor elk baksel, omdat altijd alleen maar kaneel, ok en op een goede dag vanille, nu toch wel geweest is. Je oma gebruikte het al en haar oma waarschijnlijk ook. Tijd dus om de stoute schoentjes aan te trekken en dat varkentje te wassen.

Speculaaskruiden is namelijk het perfecte huwelijk tussen kruidig en zoet en krikt elk havermoutprutje, bananenbroodje, koekjesrecept, cake, taart of dus deze pompoenpannenkoek in to time op.

Winning team:

Kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, piment, anijs, karwij, kardemom, foelie, steranijs.

Pompoenpannenkoeken

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu