Pasta van courgette // Courgettini recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pasta van courgette

Pasta van courgette

Pasta vervangen voor courgette is makkelijk punten scoren; volgens Brits onderzoek moeten we 375 gram groenten eten. Per dag. Dat is veel! Met deze pasta van courgette ben je dus al snel een winnaar: doordat je de pasta vervangt voor courgette ga je zo met 3 punten in je zak naar huis.

Mocht je daar behoefte aan hebben is deze pasta van courgette epic, dikke high five voor mezelf. Anders is ie ook epic trouwens.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: ovenschaal, en spiraalsnijder en bakpapier
Portie: pasta van courgette voor 2 personen

Ingrediënten pasta van courgette

Ingrediënten courgettepasta

1,5 courgette
250 gram rauwe garnalen (je kunt prima uit de diepvries gebruiken)
2 teentjes knoflook
300 gram cherrytomaten
1 bosuitje
1 theelepel Spice it Up! of chillipoeder

olijfolie
peper & zout

Ingrediënten croutons:

2 sneetjes (bruin) brood
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel Ras el Hanout (of paprikapoeder, een snufje zout en veel fantasie als je geen Ras el Hanout hebt)

Pasta van courgette

Bereiding pasta van courgette

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de rauwe garnalen in een kom. Als je garnalen uit de diepvries bij de Appie hebt gescoord houd je die eerst onder de koude kraan. Je kunt dan heel makkelijk de staart eraf trekken.

Doe een scheutje olijfolie in een kommetje en doe de garnalen daarbij. Snijd de knoflook en doe die hierbij, net als de Spice it Up!.

Laat het een half uurtje marineren in de koelkast.

Snijd nu de courgette in hele dunne reepjes of doe het in een apparaat zoals een pastamachine, je snijd het met een dunschiller, of je gebruikt een spiraalsnijder. Die laatste kost je € 20 en dan ben je van al het gezeik af. Kies dus altijd voor de laatste optie, tenzij je geen € 20 hebt.

Doe de courgette in een ovenschaal, samen met een scheutje olijfolie en de peper en zout. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de bosui in dunne ringetjes en doe die er ook bij.

Snijd nu de korstjes van de boterhammen af en snijd het brood in blokjes van 1 cm.

Doe de olijfolie en de ras el hanout op een bord en meng het even door elkaar. Haal hier de brood blokjes doorheen, zodat er overal olie zit.

Leg nu de blokjes naast elkaar op het bakpapier. Het brood kan tegelijk in de oven met de pasta van courgette, ze zijn allebei tegelijk klaar (20 minuten in de oven).

Als dit 15 minuten in de oven zit, kun je de garnalen opbakken. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze al klaar, dat is echt heel snel.

Serveer de pasta van courgette met daar overheen de garnalen en de croutons, anders worden de croutons zacht.

Val je als een blok voor zo’n gezond recept vol groenten? Probeer dan ook eens dit recept voor courgettini met geitenkaas, rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.

Pasta van courgette

Pasta van courgette

Pasta van courgette

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu