Koolhydraatarme koekjes met chocolade

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

koolhydraatarme koekjes

Koolhydraatartme koekjes met chocolade

Chocoladekoekjes zijn natuurlijk écht lekker. Helemaal als het dan ook nog eens koolhydraatarme koekjes zijn en je weet dat je ze eigenlijk prima kunt eten. We hebben een lekkere chocoladesmaak aan deze koekjes toegevoegd, zonder dat we ook echt chocolade toe moeten voegen aan het recept.

Grote plus: je hoeft er maar 10 minuten voor in de keuken te staan.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 10 minuten
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, een garde of mixer, een kom, keukenmachine of blender.
Portie: 14 koekjes

Ingrediënten koolhydraatarme koekjes:

  • 100 gr ontpitte dadels
  • 60 gr cacaopoeder
  • 1 el Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy
  • 15 gr amandelpoeder
  • 15 gr gemalen pistache
  • 3 eiwitten
  • 2 vanillestokjes of vanille extract
  • 1 el gesmolten kokosvet
  • 40 gr havervlokken
  • 30 gr geraspte kokos

Bereiding koolhydraatarme koekjes:

Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten schuimig op en zet apart.

Doe de dadels, cacao, de Livin’ la Vida Choca, de pistache, de vanille en het kokosvet in een keukenmachine en laat het draaien tot een gladde substantie. Roer nu ook met een spatel de havervlokken, de amandelpoeder en de kokosrasp erdoorheen en spatel uiteindelijk het eiwit er voorzichtig doorheen.

Maak van dit deeg ballen, leg deze op de bakplaat en druk ze plat tot rondjes van ongeveer 5 a 6 cm doorsnede. Je kunt ze aandrukken met de achterkant van een natte lepel.

Zet de bakplaat 5 minuten in de oven, keer eventueel de rondjes om en laat nog 5 minuten bakken.

Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.

Is het gezond?

Ja.

Het eten van een wortel is qua calorieën een betere keuze als dat is waar je op wilt letten, maar deze koolhydraatarme koekjes dragen qua voedingsstoffen absoluut bij aan een gezond eetpatroon.

Dadels

Neem bijvoorbeeld dadels: het is absoluut zo dat dadels natuurlijke suikers bevatten en dat is maar goed ook: je lichaam heeft suikers nodig. Buiten dat dadels natuurlijke suikers bevatten, bevatten ze ook voedingsstoffen waar je lichaam écht iets aan heeft en wat in geraffineerde suikers niet zit, bijvoorbeeld vezels, magnesium en calcium.

Cacaopoeder

Of neem bijvoorbeeld cacaopoeder: cacao is een enorm goede antioxidant, wat je lichaam dan weer beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn slecht, omdat ze bijvoorbeeld het ouderdomsproces in gang zetten. Kort gezegd: cacaopoeder is goed tegen rimpels en dat vinden we leuk.

Amandelen

Ik vind amandelen de lekkerste noten, maar ze zijn ook nog eens heel goed voor je. Zo bevatten ze bijvoorbeeld veel vitamine E, wat goed is voor je huid, je spieren, je zenuwen en je rode bloedcellen. Amandelen bevatten veel onverzadigde vetten (dat is goed) en weinig verzadigde vetten (die zijn niet ok voor je). Amandelen bevatten inderdaad calorieën, maar dragen absoluut bij aan je gezondheid.

Livin’ la Vida Choca kruiden

Deze kruiden worden jouw nieuwe favoriet: voeg ze aan alles toe wat je een chocolade smaak wilt geven, zonder ook echt chocolade toe te voegen aan je recept. Gooi het bijvoorbeeld in pannenkoeken, door je granola (DUS: ontbijten met chocolade) of door je koekjes of cakes. Wij maakten er bijvoorbeeld muesli koekjes mee met vijgen, zo lekker!

Banner Livin

Heb je het recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram! Tag @greengypsyspices in je foto, dan proberen we samen iedereen om ons heen wat gezonder te maken! Stay awesomel-)

 

Koolhydraatarme koekjes

Koolhydraatarme koekjes

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu