Havermout wafels met ricotta en banaan

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Havermout wafels

Havermout wafels

Er bestaat geen ontbijt wat meer op een beloning lijkt dan deze havermout wafels. Toegegeven: je moet er een wafel ijzer voor hebben en het kost wat meer moeite dan een boterham met pindakaas, maar meer moeite dan een tosti gaat dit echt niet zijn. Deze havermout wafels zijn extra smeuïg door de ricotta en hebben een zoetje door de banaan. Kortom: alles wat je nodig hebt in de ochtend.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: geen, maar ze moeten wel een minuutje in een wafel ijzer
Benodigdheden: een blender/keukenmachine en een wafel ijzer
Portie: 2 havermout wafels

Dit recept komt niet uit eigen keuken, maar heeft Jacky van Jackynobels.nl voor ons gemaakt:

Hoi allemaal! Super leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor Green Gypsy Spices. De kruiden van Green Gypsy zag ik al regelmatig voorbij komen op Instagram. Van Kim kreeg ik een aantal kruiden opgestuurd en ik ben fan!

Ik ben Jacky en ik heb de blog Jackynobels.nl, waar ik voornamelijk gezonde recepten en informatie over een gezonde levensstijl deel. Denk bijvoorbeeld aan gezonde brownies met groente erin ‘verstopt’ of een taart waar je gemakkelijk mee kunt ontbijten.

Tijdens mijn studie wilde ik wat afvallen. Als ik dacht aan gezond eten, dacht ik aan het knagen op wortels en een bak sla als avondeten. Dat kon anders!

Dagelijks ging ik aan de slag met het maken van gezonde maaltijden. Geleidelijk heb ik mijn levensstijl blijvend veranderd, omdat ik heb gemerkt dat ik mij daar zo ontzettend goed bij voel, maar vooral omdat ik geleerd heb dat een gezonde levensstijl helemaal niet saai hoeft te zijn. Lekker en gezond eten gaan heel makkelijk samen en dat is precies wat ik met mijn blog aan jullie wil laten zien. Naast dat mijn blog een verzamelplek is van mijn recepten, is Jackynobels.nl een plek waar je dagelijks informatie en inspiratie vindt die jou verder helpen om de beste versie van jezelf te worden!

Hieronder een lekker en voedzaam ontbijt recept voor jullie, mijn favoriete havermout wafels met ricotta:

Ingrediënten havermout wafels

  • 200 gr ricotta
  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 80 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el honing
  • 1 grote tl Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy

Bereiding havermout wafels

Het kan niet ingewikkeld zijn: je gooit alle ingrediënten in je keukenmachine of blender en maakt er een glad beslag van. Zorg dat je wafel ijzer echt heel heet is, anders mislukt je eerste wafel (net als bij pannenkoeken).

Vet je wafel ijzer in en schenk het beslag in je wafel ijzer. Bak je havermout wafel goudbruin en beleg het met fruit, pindakaas, yoghurt, whatever!

Ga jij wel lekker op dit soort ontbijtjes? Probeer dan ook eens deze speltwafels met gebakken fruit uit de oven, of banana pancakes met een warme appeltaart saus.

Stoofpeertjes Mix

Blijf niet je hele leven binnen de lijntjes kleuren: deze geurende kruidenmix gebruik je heus niet alleen bij je stoofpeertjes. Hoe saai zou het leven dan zijn?!

Nee, jij kijkt verder dan dat:

Dit mengsel is kruidig door de koriander, gember en kruidnagel, fris door de karwij en steranijs en zoet door de sandelhout, zoethout en kaneel, dus jij maakt hier bananenbroden mee op smaak als nooit tevoren, bouwt er stapels pannenkoeken mee waar je u tegen zegt en verwerkt het in taarten, gewoon omdat het kan.

Winning team:

Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker en kruidnagel.

Havermout wafels

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu