Dessert met vijgen, slagroom en pistachenoten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Dessert met vijgen

Dessert met vijgen

Yes, de herfst komt eraan. Dat betekent Netflix, treinen met vertraging, natte kattenpoten in je huis en vijgen. En die laatste is lekker zoet en zorgt ervoor dat het allemaal iets minder erg is. Daarom: een dessert met vijgen en pistachenoten. 
Geen recept uit eigen keuken, maar een gastblog door de dames van ElsaRblog:

Hoi hoi lieve lezers van Green Gypsy,

Wij vinden het heel gaaf om een gastblog voor jullie te mogen schrijven. Vooral omdat hier een variatie aan lekkere recepten voor bij komt en wij dol zijn op eten. Allereerst willen we ons aan jullie voorstellen. Wij zijn Elsa en Inge van de blog ElsaRblog. De blog bestaat nu bijna drie jaar. De eerste twee jaar heeft Elsa de blog alleen gerund en sinds een jaar heeft Elsa mij (Inge) gevraagd om het samen met haar te doen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Wij zijn al 18 jaar vriendinnen, kennen elkaar door en door en respecteren elkaar zoals we zijn en daarom wist ik dat deze samenwerking zou slagen. En dat doet het zeker.

ElsaRblog is een kleurrijke food- en lifestyle blog. Met vooral veel leuke DIY’s, lekkere recepten met mooie foto’s (gemaakt door Elsa) en een beschrijving erbij hoe je het stap voor stap zelf kunt maken zonder te veel moeite. Het doel van onze blog is om je te laten zien dat iedereen kan koken en leuke DIY’s kan maken. En vooral dat je er plezier in hebt net zoals wij en dat willen we graag overbrengen.

Vandaag hebben we voor jullie een recept voor een lekker dessert. Zelf houden wij heel erg van toetjes maar vooral van dit toetje en daarom willen wij dit recept graag met jullie delen. Het is een dessert met vijgen en pistaches. Het is vooral een fris en romig toetje. De vijgen zou je ook kunnen vervangen voor aardbeien en bananen, het is maar net waar jij van houdt.

Vijgen

Vijgen zijn een heel begrip op zich. Ze zijn klein, super cute en smaken hemels! Je kunt ze eten met schil, gekoeld, gedroogd of gewoon op de ouderwetse manier; zonder schil. Vijgen zijn ook nog eens goed voor je huid! Door vitamine A, B en veel mineralen als calcium, koper, kalium, ijzer en selenium heb jij straks geen dieet meer nodig. Er wordt ook gezegd dat ze een geneeskrachtige werking hebben; nóg een reden om vijgen te verwerken in al jouw recepten!

Recept voor dessert met vijgen

Dessert met vijgen

Dessert met vijgen, slagroom en pistachenoten

Dit dessert met vijgen, slagroom en pistachenoten maakt de koude dagen extra bijzonder!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Gang Dessert
Porties 4 glazen bakjes

Equipment

  • een staafmixer of blender
  • 4 glazen bakjes
  • iets om de slagroom mee op te kloppen

Ingrediënten
  

  • 400 gr vijgen (dat zijn ongeveer 8 stuks)
  • 50 gr pistachenoten + wat extra pistachenoten om te decoreren
  • 1 el Livin' la Vida Choca van Green Gypsy
  • 20 gr poedersuiker
  • 200 gr slagroom
  • 200 ml yoghurt

Instructies
 

  • Maak de pistachenoten fijn. Dit kan door ze heel kort in een keukenmachine te doen, maar je kunt ze ook in een zakje doen of in een keukenpapiertje wikkelen en er met iets hards op slaan. Anything will do the trick.
  • Haal dan de schil van de vijgen af en prak ze met een vorkje, totdat je een pasta hebt. Meng hier de pistaches en de Livin’ la Vida Choca of de cacaopoeder doorheen.
  • Klop in een schaal de poedersuiker en de slagroom bij elkaar tot een stevige massa. Als je je ding hierop hebt gedaan voeg je de yoghurt toe en spatel je deze er doorheen.
  • Doe de helft van dit mengsel in de glazen bakjes, schep daar het vijgenmengsel overheen en top het af met de rest van het slagroom mengsel en zet de bakjes 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de boel voordat je het serveert met wat extra pistachenoten, zodat het er kittig uitziet.
  • Ben jij gek op een romig toetje? Check dan dit super snelle dessert met slagroom, chocolade en rood fruit.
Trefwoord pistache, Slagroom, Vijgen

Livin’ la Vida Choca

Voeg wat extra choco-magie toe aan al jouw maaltijden met onze Livin’ la Vida Choca kruidenmix. Van granola tot cakes; gooi deze mix erbij en geniet van wonderen die je Charlie and the Chocolate Factory nog niet tegen zal komen. Benieuwd naar de eindeloze mogelijkheden? Maak eens een pannenkoekentaart met chocolade en fruit of gezonde chocolademousse met avocado; voor ieder wat wils!

Livin' la Vida Choca

Dessert met vijgen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu