Chia pudding: 5 makkelijke en frisse recepten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Chia pudding

Chia pudding

Een ontbijtje van chia pudding is rete lekker als ontbijt én heel makkelijk te maken. Gebruik het in plaats van yoghurt of kwark in de ochtend en ga de hele dag als een raket. Dit zijn 5 recepten voor chiapudding: met mango, met aardbeien, met koffie, kokos en met rood fruit, maar ga vooral los waar jij zin in hebt.

Als je dit ontbijtje maakt met kokosmelk, amandelmelk of met havermelk is het perfect voor mensen met een lactose-intolerantie. Verder kun je elke melk of vloeistof gebruiken waar je maar op dat moment zin in hebt (en wat je in huis hebt). Je kunt het zelfs met sinaasappelsap of met (kokos)water maken.

Wat is chiazaad?

Chiazaad is een eetbare zaad die verre familie is van de munt. Deze zaad komt uit Mexico en zeg nou zelf; al het eten uit Mexico is toch muy bonito? Chiazaad wordt gezien als ‘superfood’ en bevat plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen. Ook is dit zaadje populair bij mensen die graag willen afvallen, omdat het een verzadigd gevoel geeft. Dit komt omdat het zich uitzet als het in aanraking komt met vocht. Het mooiste is nog; je hoeft geen ticket naar Mexico te boeken om vervolgens de markten daar leeg te kopen, want chiazaad verkopen ze in verschillende winkels en is dus makkelijk te verkrijgen.

Hoe maak je chia pudding?

Chiazaad op zich heeft weinig smaak van zichzelf, maar als er vocht bij komt kijken vormt er een geleilaag over het zaadje heen. Hiermee kan je de perfect chia pudding bereiden! Lekker met amandel- en kokosmelk, maar uiteraard kan je ook normale melk gebruiken. Ook is het een lekkere toevoeging om fruit of eventuele smaakstoffen toe te voegen. Je kan het helemaal naar eigen smaak bereiden en met een nachtje geduld zet jij straks de lekkerste chia pudding op tafel!

1 Chia pudding met mango

Chia pudding mango

Chia pudding met mango

Chia pudding met mango; zoet, fris en heerlijk om de dag mee te starten
5 van 1 stem
Bereidingstijd 3 minuten
Nachtje geduld opbrengen 12 uur
Totale tijd 12 uur 3 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Een blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gr mango (diepvries is prima)
  • 100 ml kokosmelk (elke melksoort is oke)
  • 1 tl Love, Peace & Granola kruidenmix van Green Gypsy
  • 2,5 el chiazaad

Instructies
 

  • Het kan niet moeilijk zijn: pureer de mango, de kruidenmix en de kokosmelk.
  • Voeg daarna de chiazaad toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het een nachtje in de koelkast staan.
Trefwoord Chia, Love, Peace & Granola, Mango, Ontbijt, Ontbijtrecept, Pudding

2 Een zomers ontbijtje met aardbei

Chia pudding mango

Chia pudding met aardbei

Chia pudding met aardbei wordt jouw nieuwe favoriete ontbijt!
Bereidingstijd 3 minuten
Nachtje geduld opbrengen 12 uur
Totale tijd 12 uur 3 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Een blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Gooi de aardbei, de Love, Peace & Granola en 50 ml water in een blender en mix het tot een glad geheel.
  • Roer de chiazaadjes er doorheen en laat het een nachtje in de koelkast staan totdat het chiazaad veel vocht heeft opgenomen en er een pudding structuur ontstaat.
Trefwoord Aardbeien, Chia, Love, Peace & Granola, Ontbijt, Ontbijtrecept, Pudding

3 Rood fruit in de pudding

Liever voor een frisse variatie met rood fruit? Check dan hier het recept voor een heerlijke chia pudding met rood fruit. Een waar feestje in je kom. Super leuk voor op je Insta, maar al helemaal om op te eten!

Chiazaad pudding recept

4 Chia pudding met koffie

Heb je er behoefte aan om als een speer te gaan? Probeer dan eens deze chiapudding met koffie, voor je daily shot cafeïne en je ontbijt in één. Heerlijk aan het begin van je dag, maar ook stiekem heel lekker als tussendoortje of lunch.

Pure efficiency.

Easy to make and intensely delicious: Prepare this coffee chia breakfast pudding in advance and enjoy it the next morning. A sugar free, low carb, vegan and paleo breakfast.

5 Chiapudding van kokos en honing

Liever fruit on top dan erin? Ga dan los op deze chiapudding van kokos en honing, met natuurlijk fruit eroverheen. De zoete touch van de kokos en honing zal je dag een stuk opvrolijken. Dat beloof ik.

Love, Peace & Granola

Vet lekker voor al je zoete baksels. Maak er taarten voor bazen mee, bananenbrood, cake, koekjes, wat je maar wilt. Je raadt het nooit: het is zelfs ideaal om granola mee te maken! Door de zoete smaak van kaneel, de warme touch van de kruidnagel en de nootmuskaat en het lichte pitje door de gember weet je niet wat je proeft. Dit zoete mengsel past goed bij fruit.

Zin om te gaan bakken? De Love, Peace & Granola mix is ook lekker bij een dadelreep met citroen of bij bananen muffins met mandarijntjes.

Winning team:

gember, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu