Banana Thai curry met kikkererwten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

banana Thai curry

Banana Thai curry met kikkererwten

Deze banana Thai curry is zó lekker, je gaat ‘m willen invriezen en meenemen naar je werk als een ontbijtreep, maar pas op: je kunt te ver gaan. Een curry is één van de meest makkelijke maaltijden die bestaat: gooi een uitje en knoflook in een blender met wat Gele Curry kruiden en olie en je hebt een boemboe. Hoef je alleen nog wat kokosmelk, groenten en eventueel vlees toe te voegen en dan kun jij al smikkelen. Met dit recept gaan we upgraden, omdat je altijd moet upgraden als je kunt upgraden: een banana Thai curry met kikkererwten. Omdat die banaan zo lekker gaat met gele peper.

Ga jij wel lekker op wat exotisch voer? Probeer dan ook eens deze curry salade met avocado en framboos, of deze spicy Thai noodles met garnalen en courgettini, zodat je minder koolhydraten, maar meer groenten binnenkrijgt.

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 10 minuten
Benodigdheden: een blender en bakpapier
Portie: banana Thai curry voor 2 personen

  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 1 el van onze awesome Gele Curry kruiden
  • 1 stengel citroengras, fijn gesneden
  • 1/2 gele chilipeper, zonder zaadjes
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bananen
  • 200 ml kokosmelk
  • een handje cashewnoten
  • 100 gr kikkererwten
  • 100 gr sugar snaps, de draadjes eraf gehaald
  • een handje verse koriander

Bereiding banana Thai curry

Voordat je begint met dit recept: zorg ervoor dat je de draadjes van de sugar snaps af hebt gehaald! Niks is zo goor als met een soort tandfloss in je mond de maaltijd moeten doorkomen. Terwijl je zowel de boven- als de onderkant van de sugarsnap afhaalt, zorg je ervoor dat je het draadje meetrekt, aan beide kanten.

Gooi dan de knoflook, de ui, de citroengras, de chilipeper, onze awesome Gele Curry kruiden en wat olie in een blender en mix het totdat het goed fijn is. Zet ‘m niet te snel uit, want anders blijf je ‘takjes’ proeven door de citroengras, die is wat stugger.

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Het is het lekkerste als je de rijst na het afgieten nog even droog in de pan laat liggen, met de deksel erop.

Snijd de bananen in plakjes. Leg ze op het bakpapiertje, samen met de cashewnoten en besprenkel wat olie over beiden. Rooster alles in 10 minuten goudbruin.

Bak je zelfgeproduceerde currypasta even op in een wokpan op halfhoog vuur. Gooi na 3 minuten de rode paprika en de sugar snaps erbij en bak dit nog een minuutje. Gooi dan de kokosmelk erbij en laat het zo’n 8 minuten sudderen op halfhoog vuur. Een minuut voordat je klaar bent kunnen de kikkererwten erbij. Die hoef je alleen maar even te verwarmen.

Garneer met de koriander, cashewnoten en de bananenplakjes.

Gele Curry kruiden

Level up je curry game met deze Gele Curry kruiden. Hold your horses: zonder e-stoffen, toevoegingen waar je geen reet aan hebt én zonder teveel zout. Dat kun je altijd nog toevoegen; jij bent de baas, laat je nooit wat anders vertellen.

Een gele curry is echt zo gemaakt: gooi een uitje en een teentje knoflook in een blender, samen met onze super awesome Gele Curry kruiden en wat olie. Je kunt ‘m upgraden hoe je maar wilt: met een blaadje daun salam (citroenblad), vissaus, chilipeper, een stengel citroengras, wat verse gember, kentjoer of verse koriander, whatever. Lat je niet gek maken: die upgrade is geen vereiste om toch te kunnen genieten.

Zet de blender standje hoog en wacht tot je een papje hebt. Deze ‘boemboe’ bak je eventjes op in een pan, waarna je vlees en/of groenten kunt toevoegen. Bak deze even mee en maak af wat met wat kokosmelk, wat je even op een zacht vuurtje laat pruttelen om zo alle smaken te laten intrekken.

Winning team:

Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

banana Thai curry

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu