Diner Lunch Recepten

Recept: Thaise kabeljauwburger (+filmpje)

Thaise kabeljauwburger

Deze Thaise kabeljauwburger is ideaal als je eens wat anders wilt en is heel simpel. Je hoeft helemaal geen keukenprinsesje te zijn of urenlang in de keuken te staan voor dit recept: kwestie van alle ingrediënten in een blender gooien en shinen aan de eettafel. Klaar ben je. Onze huis-diëtist heeft hem nog eens goedgekeurd ook.

Continue Reading

Diner Recepten

Libanese salade met peterselie en hummus

Libanese salade

Vet gezond en weer eens wat anders: deze Libanese salade met peterselie en munt. Niet de standaard pasta of rijst, maar met Libanees brood (een soort wrap). Dikke bonus voor iedereen met gezonde plannen voor dit nieuwe jaar: zonder sausjes, maar mét zelfgemaakte hummus. Dikke plus: de hummus kun je de volgende dag ook nog eens als gezond broodbeleg gebruiken.

Kun je dat bammetje kaas weer laten gaan.

Continue Reading

Uncategorized

Wij zoeken de tofste communicatie/redactie stagiair(e) ooit!

Wat?

Voor ons specerijenmerk Green Gypsy zijn wij op zoek naar een enthousiaste en creatieve fulltime communicatie/redactie stagair(e) die hongerig is naar de blog- en foodmarkt en die ’s nachts stiekem droomt over (social) media.   

Het afgelopen jaar zijn wij vanuit een blog naar een fulltime webshop gegroeid waar we elke dag weer mensen blij maken met kruiden met een knipoog, allemaal even kek verpakt. Omdat we flink aan het uitbreiden zijn hebben we jouw hulp nodig!

Continue Reading

Bewijs van de reis Proef Lissabon

Lissabon tips: 8 x to do in Lissabon (+ filmpje + met korting op stedentrip)

Lissabon tips

Lissabon is een stad waar je niet per se een hoog hipheid gehalte moet verwachten, maar die wél gigantisch mooi is, die nog authentiek is (wat een tuttig woord), waar je heerlijk kunt eten (en drinken) voor weinig geld en waar je op elke hoek weer verbaasd bent van de schoonheid. Daarom dus: 8 Lissabon tips om van te smullen. Ook een toffe stad in Europa met korting bezoeken? Check onderaan even hoe.

Continue Reading

Uncategorized Wist je dat?

Wist je dat? Waar komen specerijen eigenlijk vandaan en doen wij in NL mee?

Waar komen specerijen vandaan

Voor veel mensen zijn specerijen iets ‘raars’. Wij kaaskoppen vinden iets al snel te pittig en houden het liever bij onze boterham met kaas, terwijl ze in India hun hand niet omdraaien voor een groene curry als ontbijt. Maar niet alle specerijen hoeven pittig te zijn. Kaneel, munt en venkel zijn bijvoorbeeld alles behalve pittig en kunnen wij nog wel aan. Maar waar komen specerijen eigenlijk vandaan voordat ze in een zakje ‘Knapperige Viskruiden’ of ‘Bamimix’ worden gestopt? En groeien er in Nederland ook specerijen?

Continue Reading

Help!

Help! Ik heb een date geregeld, maar hoe krijg ik die knoflook geur weg?

Knoflook geur weg

Knoflook: either you love it or you hate it. Wat we wel allemaal met elkaar eens zijn, is dat we er gigantisch van gaan stinken. Niet alleen uit ons mondje, maar de penetrante lucht komt  na een avondje flink aan de curry zelfs uit je poriën.

Hoe kom je eraan en, belangrijker: hoe krijg je die penetrante knoflook geur weg als je date binnen een uur op de stoep staat met een bos rozen?

Continue Reading