Rijstsalade met Vadouvan en knoflooksaus

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

    Rijstsalade met Vadouvan

    Rijstsalade met Vadouvan

    Deze rijstsalade met Vadouvan staat binnen een half uurtje op tafel en is hartstikke simpel om te bereiden! Als je de rijst een dag van tevoren kookt kost het nóg minder tijd, maar rijst is vaak ook lekker als je het een dagje laat staan. Je kent het vast wel, je gerecht die in de vriezer heeft gelegen is na een paar dagen nog lekkerder dan toen je hem vers had gekookt. Dat effect krijg je met deze rijstsalade met Vadouvan dus ook 🙂

    Rijstsalades

    Zijn salades met aardappel of pasta niks voor jou en heb je het met rijst nog nooit geprobeerd? Je weet écht niet wat je mist! Oké, het is je vergeven. Voor deze keer dan, want na het lezen van dit recept voor rijstsalade met Vadouvan wil je nooit meer iets anders. Naast dat het vult, kun je rijstsalades zowel koud als warm en met bijna alle groentesoorten en zelfs fruit eten. Denk aan fruit als mango, aardbei, bessen, ananas, granaatappel, citrusvruchten en nog veel meer. Het is jouw feestje!

    Rijstsalade met Vadouvan en homemade knoflooksaus

    Iedereen die van sausjes en dressings houdt weet hoe zoet of zout ze wel niet kunnen zijn. Lekker, maar absoluut niet gezond. Daarom is het altijd veel beter om ze zelf te maken. Naast dat het veel gezonder is, is het ook nog eens veel lekkerder én kun je meer maken (en er dus langer van genieten). Deze knoflooksaus voor bij de rijstsalade met Vadouvan is binnen 2 minuten klaar en gemaakt met dingen die je meestal al in je keukenkastje of koelkast hebt liggen. Dat is toch wel iets sneller dan het tripje naar de supermarkt.

     

    Rijstsalade met vadouvan

    Rijstsalade met Vadouvan

    Normale salades zijn zo basic: probeer deze rijstsalade met Vadouvan eens!
    Bereidingstijd 30 minuten

    Ingrediënten
      

    • 150 gram rijst
    • 300 ml water
    • 1 eetlepel Vadouvan van Green Gypsy
    • 1 zakje gezouten cashewnoten
    • gerookte kip
    • 2 handen rozijnen
    • korianderblaadjes een paar
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 tenen knoflook geperst
    • 1 theelepel Garlic Heaven van Green Gypsy
    • zout en peper
    • knoflook naan broodjes

    Instructies
     

    • Kook de rijst in afgepast water met een eetlepel Vadouvan kruiden. Je hoeft de rijst dan ook niet af te gieten en de kruiden trekken lekker in de rijst!
    • Laat de rijst goed afkoelen. Ik kookte hem al een dag eerder en zette het een nachtje in de koelkast.
    • Meng de rijst met de kip, cashewnoten, rozijnen en de koriander.
    • Maak knoflooksaus met de mayonaise, yoghurt, zout, peper, knoflook en Garlic Heaven kruiden.
    • Ik gebruikte de knoflooksaus over de rijstsalade en ook om de naan broodjes in te dippen. Eet smakelijk!

    Heb je deze rijstsalade met Vadouvan gemaakt? Deel jouw resultaat met ons op Insta! We vinden het altijd super leuk om jullie resultaten te zien en te delen.

    Vadouvan kruiden

    Vanaf nu is deze kruidenmix jouw nummer 1 tijdens het koken! Vadouvan is een soort kerriepoeder, maar dan nog véél beter. Naast de kruiden die je wel zou verwachten, zit er ook nog een klein beetje kokos in. Dit beetje zorgt ervoor dat de kruidenmix een heerlijke exotische touch aan jouw gerechten toevoegt.

    Vadouvan is goed voor eigenlijk álle hartige gerechten die wel wat meer smaak kunnen gebruiken. Bij je groenten, in een omeletje, quiche, bij vis of in een lekkere curry. Of wat dacht je van je rijst kruiden met Vadouvan? Simpel maar oh zo lekker. Zoals al onze producten is Vadouvan ook nog eens vrij van poespas zoals toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen, daar hebben wij namelijk nooit in geloofd!

    Winning team:

    Ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel.

    Garlic Heaven

    De naam zelf zegt het al: Knoflook Hemel. Knoflook is een bolgewas die vrijwel in elk gerecht wat je maar kunt bedenken verwerkt kan worden. Het staat bekend om de lekkere smaak, maar ook om de stinkvingers die je erdoor krijgt en dat vindt niet iedereen fijn, aangezien het een geurtje is die wel een paar dagen blijft hangen. Met deze kruidenmix wordt dat probleem verholpen! De smaak is nog steeds hetzelfde, alleen heb je geen last van smelly, stinky fingers. Daarnaast kun je deze kruidenmix aan bijna elk gerecht waar je knoflook bij heel lekker vindt toevoegen.

    Kijk bijvoorbeeld naar dit recept voor kruidenboter. Laat de kruidenboter voortaan maar liggen in de schappen en maak het zelf! Veel lekkerder en makkelijker. Of check deze plaattaart met brie en spek. Ook lekker makkelijk. Een taart die iedereen lekker gaat vinden.

    Winning team:

    Knoflook, tijm, oregano, zeezout.

    rijstsalade met Vadouvan

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu