Aardappels uit de oven // knapperig!

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven

Aardappels zijn heel lekker, maar nog lekkerder als het vet er niet bij elke hap die je neemt vanaf druipt. Daarom zijn aardappels uit de oven of airfryer perfect. Er is weinig vet nodig, wat het een stuk gezonder maakt. Ondanks dat zijn ze lekker knapperig.

Aardappels

Aardappels: iedereen kent ze wel. Since the beginning of times eten wij Nederlanders ze. Ondertussen weten we ook dat er talloze manieren zijn waarop aardappelen gemaakt kunnen worden. Of je nou aardappels uit de oven maakt, kookt, frituurt of pureert, het is vrijwel altijd lekker. Wat ook heel fijn is, is dat je aardappels met veel dingen kunt combineren. Groenten, vlees en vis, noem het maar op. Mijn moeder maakte altijd gepofte aardappels uit de oven met een zelfgemaakte knoflooksausje. Dat knoflooksausje is echt één van mijn favoriete sausjes ooit.

Vind je knoflook erg lekker, maar vind je de  plakkerige vingers die je erdoor krijgt erg storend? Dan kun je er altijd voor kiezen om Knoflooksletten of Garlic Heaven te gebruiken. Geen plakkerige vingers, maar wel net zo lekker. Een eetlepel van deze kruidenmix door wat yoghurt of mayonaise heen en je sausje is klaar! Natuurlijk kun je de knoflook ook gelijk over de aardappels heen gooien als je geen sausje erbij wilt.

Aardappels uit de oven

Als je aardappels uit de oven maakt, worden ze lekker knapperig. Ook zijn ze minder vet en dat scheelt natuurlijk heel veel. Het is lekker om er wat Parmezaanse kaas of mozzarella overheen te gooien voor een lekkerdere smaak. Ook is het heerlijk om het in combinatie met wat guacamole te serveren, of met deze lekkere healthy avocado mayonaise.

Recept voor aardappels uit de oven:

Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven

Zin in aardappels, maar moeten ze niet al te vettig zijn? Kies dan voor deze aardappels uit de oven!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 vastkokende aardappels (je kunt hier ook zoete aardappels voor gebruiken)
  • wat olie
  • 1 eetlepel Potatoes 4 Pimps van Green Gypsy

Instructies
 

  • Snijd de aardappels in partjes (wedges) of in frietjes.
  • Giet er wat olijfolie over en gooi daar de kruiden overheen.
  • Meng even goed met je handen zodat elke stukje aardappel de kruiden krijgt die ie verdient.
  • Gooi ze in een ovenschaal of in de airfryer. Oven op 200 graden. Airfryer op 190.
  • In de oven bak je ze zo'n 20 minuten afbakken, afhankelijk van hoe dik je ze hebt gesneden. Als je een airfryer gebruikt zou ik 'm op 2 x 8 minuten zetten en halverwege omdraaien.
Trefwoord aardappel, Oven

Potatoes 4 Pimps

De naam zegt het al: deze kruidenmix is voor echte pimps en waaghalzen. Vind je alleen zout saai? Dan is deze kruidenmix écht iets voor jou, we kunnen deze mix met recht de lekkerste frietkruiden noemen! Voeg deze Pimp aan jouw frietjes, potato wedges en gepofte aardappelen toe en geloof me: teruggaan naar zout en peper zit er niet meer in.

Winning team:

knoflook, zout, rozemarijn, geelwortel, paprika, gember, nootmuskaat, peterselie, chili, komijn, peper en selderij.

Aardappels uit de oven

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu